Pierś kurczaka w zaprawie miodowo-musztardowej

Przepis kulinarny

Składniki:

Pierś kurczaka,
sól,
przyprawy do kurczaka lub inne,
musztarda,
miód,
olej.

Jak przyrządzić?

Pierś z kurczaka posypujemy przyprawami. Następnie przygotowujemy zaprawę miodowo-musztardową. W tym celu mieszamy (w proporcji 2:1) musztardę i miód, dodajemy olej (ok. 2-3 łyżek) oraz przyprawy. Gdy zaprawa jest już gotowa, polewamy nią piersi z kurczaka – tak, aby były jednomiernie pokryte. Pozostawiamy na ok. 1-2 dni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
AutorBasiarek

Pierś kurczaka w zaprawie miodowo-musztardowej: Podobne przepisy

Pierś kurczaka w zaprawie miodowo-musztardowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy