Składniki:
Fasola szparagowa - żółta i zielona,
papryka kolorowa,
cebula,
sok z cytryny,
natka pietruszki,
szczypiorek,
olej,
pieprz,
sól.
Jak przyrządzić?
Fasolę obgotować w osolonej wodzie (nie może być za miękka). Odcedzić, pokroić w słupki, paprykę pokroić w paski, cebulę w talarki. Dodać pokrojoną natkę i szczypiorek. Z oleju, soku z cytryny i przypraw zrobić sos i doprawić sałatkę.
Jak podawać?
Do wędlin i jako przystawkę.
Uwagi:
Sałatkę zrobić na ok. 2-3 godziny przed podaniem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Iza |