Ogórki kiszone tarte

Przepis kulinarny

Składniki:

Ogórki świeże (mogą być nieforemne),
sól,
koperek zielony,
czosnek.

Jak przyrządzić?

Ogórki obrać i zetrzeć na tarce, tak zwanej burakowej. Posolić do smaku (muszą być troszkę bardziej słone, niż takie na mizerie), wcisnąć czosnek w zależności od ilości ogórków i dodać pokrojony zielony koperek. Wszystko wymieszać, włożyć do dużego słoja i odstawić na 3 dni. Po tym czasie przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut. Pyszne na zupę ogórkową.

4.00
1 głos
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autoraga

Ogórki kiszone tarte: Podobne przepisy

Ogórki kiszone tarte: wypróbuj również

Powiązane Tematy