Składniki:
Wędzona makrela,
torebka ryżu,
majonez,
2-3 kiszone ogórki,
mała cebula,
puszka kukurydzy (niekoniecznie).
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu i wyjęciu z woreczka dać do naczynia. Rybę pozbawić ości i skóry, podzielić na drobne kawałki, dołożyć do ryżu. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do naczynia. Odsączyć kukurydzę i też dodać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać tyle majonezu, aby składniki się połączyły. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać nieco musztardy.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, nóż.
Uwagi:
Połączenie może szokujące, ale warto spóbować.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Basiunia |