Składniki:
1,5 l mleka, 3 budynie (czekoladowy, śmietankowy, malinowy), 6 paczek herbatników, 2 czekolady
Jak przyrządzić?
Herbatniki podzielić na dwie części. Jedną część rozłożyć na blaszce do ciasta. Budyń czekoladowy ugotować w mniejszej ilości mleka (tak aby był gęstszy niż normalnie), troszkę go przestudzić i wylać na herbatniki. Wstawić do lodówy aż zastygnie. Z kolejnymi dwoma budyniami zrobić dokładnie to samo. Na wierzch wyłożyć drugą porcję herbatników. Czekolady rozgrzać w garnku na małym ogniu a następnie polać herbatniki.
Potrzebne przybory:
blaszka do ciasta
Jak podawać?
na zimno
Uwagi:
Przechowywać w lodówce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Alutka |