Trójkolorowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1,5 l mleka, 3 budynie (czekoladowy, śmietankowy, malinowy), 6 paczek herbatników, 2 czekolady

Jak przyrządzić?

Herbatniki podzielić na dwie części. Jedną część rozłożyć na blaszce do ciasta. Budyń czekoladowy ugotować w mniejszej ilości mleka (tak aby był gęstszy niż normalnie), troszkę go przestudzić i wylać na herbatniki. Wstawić do lodówy aż zastygnie. Z kolejnymi dwoma budyniami zrobić dokładnie to samo. Na wierzch wyłożyć drugą porcję herbatników. Czekolady rozgrzać w garnku na małym ogniu a następnie polać herbatniki.

Potrzebne przybory:

blaszka do ciasta

Jak podawać?

na zimno

Uwagi:

Przechowywać w lodówce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autor Alutka

Trójkolorowiec: Podobne przepisy

Powiązane Tematy