Babeczki czekoladowe

Przepis kulinarny

Składniki:

2 szklanki mąki,
2 jajka,
3/4 szklanki mleka,
szczypta cynamonu,
1/4 szklanki cukru,
proszek do pieczenia,
1 łyżka kakao,
odrobina masła.

Jak przyrządzić?

Wsypać mąkę do miski, dolać mleko, jajka, kakao, cynamon, cukier i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać dokładnie. Masę wlać do foremek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez pół godziny w 180 stopniach.

Potrzebne przybory:

Foremki na babeczki, miska, łyżka.

Uwagi:

Można przed upieczeniem posypać wiórkami kokosowymi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Autoranusia

Babeczki czekoladowe: Podobne przepisy

Babeczki czekoladowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy