Mizeria p. Nowickiej

Przepis kulinarny

Składniki:

5 kg ogórków,
1 szklanka octu 10%,
2 szklanka wody,
1 paczuszka gorczycy,
1/2 cukru,
1 łyżka czubata soli,
3 cebule,
3-5 liści laurowych,
ok. 10 szt. ziela angielskiego,
10-15 sztuk pieprzu ziarnistego.

Jak przyrządzić?

Zagotować wodę z octem, cukrem, liśćmi pokruszonymi na kawałki oraz przyprawami. Ostudzić. Poszatkować ogórki i posiekać cebulę. Zalewę zmieszać z ogórkami i cebulą. Po 30 minutach, kiedy ogórki puszczą sok, włożyć do słoików i pasteryzować od 20 do 30 minut.

Jak podawać?

Do wszelkich potraw mięsnych, ale również na kanapki z wędliną.

Uwagi:

Nie ma lepszej mizerii dla tych, co lubią słodko - kwaśne dodatki do mięs.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
AutorKrysia

Mizeria p. Nowickiej: Podobne przepisy

Mizeria p. Nowickiej: wypróbuj również

Powiązane Tematy