Składniki:
1,5l wody,
3 kostki bulionu z kurczaka,
1 puszka brzoskwiń z sokiem,
1,5 puszki pomidorów z sokiem,
2 średnie cebule,
dużo curry,
2 łyżki masła.
Jak przyrządzić?
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i curry. W tym czasie nastawić 1,5l wody i wrzucić 3 kostki bulionu. Poczekać, aż się zagotuje i wlać sok z brzoskwiń oraz pomidorów. Brzoskwinie pokroić w paski 5-7 mm, pomidory tak samo. Gdy cebula się zarumieni, wrzucić ją do bulionu (najlepiej bez masła). Po 3 minutach wrzucić pomidory i brzoskwinie. Doprawić wszystko curry do smaku i gdy się zagotuje, odstawić na 10 minut pod przykryciem.
Uwagi:
Można podawać z grzankami, ale według mnie są one niepotrzebne.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Niusia |