Składniki:
Pierś z kurczaka,
bazylia,
ząbek czosnku,
cebula,
pomidory w puszce bez skóry,
koperek,
przecier pomidorowy,
sól,
pieprz,
olej (do usmażenia mięsa).
Jak przyrządzić?
Pokroić pierś w kostkę i podsmażyć na patelni. Gdy mięso się przyrumieni, dodać pokrojoną cebulę z czosnkiem. Całość smażyć jeszcze chwilę. Pomidory z puszki pokroić w kostkę, wrzucić do średniego garnka i gotować. Dodać do tego bazylie i koperek i całość gotować 5 minut. Dodać do tego 2 łyżki przecieru i 3 łyżki wody, następnie do sosu wrzucić usmażone mięso z cebulą i czosnkiem.
Potrzebne przybory:
Patelnia, garnek, drewniana łyżka.
Jak podawać?
Z ryżem.
Uwagi:
Jeżeli lubicie por, to mozna go podsmażyc i dodać do ryżu - pycha.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 5 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | AnKa :D |