Ogórki w musztardzie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ogórki,
czosnek,
koper,
gorczyca.

Zalewa:
1 litr wody,
1,5 szklanki cukru,
3 łyżki soli,
1szklanka octu,
liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz,
5 łyżek musztardy sarepskiej.

Jak przyrządzić?

Składniki zalewy zagotować. Ogórki obrać i pokroić na 4 części lub talarki, ciasno ułożyć do słoika, dodać czosnek, koper i gorczycę. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą i pasteryzować 5 minut.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorjadzik

Ogórki w musztardzie: Podobne przepisy

Ogórki w musztardzie: wypróbuj również

Powiązane Tematy