Cannelloni Darka

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron cannelloni

Farsz:0,5kg mięsa mielonego z indyka, 3 łyżki masła, 1 łyżka oliwy, 1 łyżka śmietany, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 puszka pomidorów, garść parmezanu, 3 łyżki natki pietruszki

Sos pomidorowy:1 słoik sosu tradycyjnego Dolmio,sól,pieprz.

Sos beszamelowy:0,5 l mleka, 5 łyżek masła, ¼ szklanki mąki, ok. 250 g startego żółtego sera (może być morski).

Jak przyrządzić?

Sos beszamelowy: masło rozpuścić w garnku, wsypać mąkę, gotować ciągle mieszając ok.5 minut. Równolegle należy podgrzać mleko. Całość łączymy, ciągle mieszając, gotujemy ok.15 minut. W międzyczasie dodajemy starty żółty ser.Cannelloni nadziać farszem. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne, wylać na spód cienką warstwę sosu Dolmio. Delikatnie ułożyć cannelloni i polać sosem beszamelowym. Wierzch posmarować resztą Dolmio, posypać startym serem. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Piec w piekarniku ok.45 minut

Jak podawać?

Najlepsza na gorąco. Obowiązkowo z czerwonym winem. Życzę smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćśredni
Porcje6-8
Kalorycznośćśrednia
AutorDar-41

Cannelloni Darka: Podobne przepisy

Cannelloni Darka: wypróbuj również

Powiązane Tematy