Składniki:
0,5 kg gotowanych ziemniaków (zimnych),
0,2 kg boczku wędzonego,
0,1 kg kiełbasy (chudej),
2-3 średnie cebule,
4-5 jajek,
sól,
pieprz.
Jak przyrządzić?
Na patelni na smalcu smażymy pokrojoną w plastry cebulę do zeszklenia, dodajemy pokrojony w pasemka boczek i plasterki kiełbasy - razem mieszamy i podsmażamy. Po ok. 15 - 20 min. dodajemy pokrojone dość grubo, ugotowane i zimne ziemniaki, mieszamy z resztą na patelni. Kiedy ziemniaki są już gorące, wbijamy jaja w całości (do lekkiego ścięcia) dodajemy sól i pieprz do smaku i mieszamy niezbyt energicznie wszystko razem. Jaja powinny być lekko ścięte, lecz nie wysuszone. Gotowe! Smacznego!
Jak podawać?
Na gorąco.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2 - 3 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | adamian |