Składniki:
1 litr mleka,
1 kostka margaryny,
1 szklanka cukru,
1 szklanka kaszy manny + 2 łyżki stołowe,
3 łyżki kakao,
1 mały cukier waniliowy,
2 opakowania herbatników.
Jak przyrządzić?
Mleko, margarynę, cukier, kakao i cukier waniliowy zagotować. Na koniec wsypać kaszę mannę i dobrze wymieszać. Gorące wykładać na blaszkę wyłożoną herbatnikami. Na sam wierzch wyłożyć jeszcze herbatniki, polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Potrzebne przybory:
Garnek, blacha, łyżka do mieszania.
Uwagi:
To jest naprawdę bardzo szybka masa na stefankę. Nie trzeba nawet wstawiać tego do lodówki, wystarczy trochę odczekać, aż ostygnie i jest naprawdę dobra.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | aga3 |