Składniki:
2 jajka,
2-3 łyżki mąki pszennej,
łyżka cukru,
masło do smażenia.
Jak przyrządzić?
Ubijamy pianę z białek, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę, najpierw 2 łyżki i delikatnie mieszamy. Jeśli ciasto jest bardzo rzadkie, to dosypujemy jeszcze odrobinę mąki. Musi być puszyste jak piana. Na patelni topimy łyżkę masła i wlewamy ciasto. Na małym ogniu smażymy biszkopt, odwracamy dodając znowu odrobinę masła i smażymy z drugiej strony.
Uwagi:
Idealny na śniadanie. Ja smaruję go nutellą, innym kremem lub dżemem. Dzieci go uwielbiają. Jemy jeszcze ciepły. Smacznego!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ala |