Składniki:
2 puszki kukurydzy Bonduelle,
papryka konserwowa,
5 korniszonów,
sałata pekińska,
ananas z puszki,
majonez Hellman’s babuni,
pieprz,
sól.
Jak przyrządzić?
Kroimy sałatę pekińską i wrzucamy do salaterki, kukurydzę i paprykę odcedzamy. Korniszony i paprykę kroimy w kostkę. Plasterki ananasa kroimy na 8-10 części. Mieszamy składniki. Na końcu dajemy majonez, sól i pieprz, ponownie mieszamy.
Potrzebne przybory:
salaterka, łyżka.
Uwagi:
Słodkiej kukurydzy nie wolno dawać, bo zepsuje smak.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Ala |