Kotlety z kalafiora - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kalafior,
2 jajka,
15 dag bułki tartej,
6 łyżek posiekanego koperku,
1 łyżeczka kminku,
1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej,
kawałek korzenia lubczyku,
odrobina cukru,
sól i pieprz

Jak przyrządzić?

Kalafior podzielić na różyczki, dokładnie wypłukać, gotować na parze razem z lubczykiem i cukrem. Następnie rozgnieść widelcem na puree. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek, przyprawy i starannie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto w niewielkiej ilości oliwy z oliwek lub po prostu na odpowiedniej patelni i bez tłuszczu.

Jak podawać?

Mogą być podawane jako "kotlet" hamburgerowy albo z ziemniakami i dużą ilością surówek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Autorkalunia8

Kotlety z kalafiora: Podobne przepisy

Kotlety z kalafiora: wypróbuj również

Powiązane Tematy