Składniki:
- 1 opakowanie makaronu kokardki(najlepiej z semoliny)
- ok. 10 - 20 dag łososia wędzonego
- 2 łyżeczki kawioru czerwoneg
- 2 łyżki śmietany 12%
- 2 łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnkuprzetarty przez praskę (może być granulowany - pół łyżeczki)
- 1 łyżka oliwy z oliwek(ostatecznie może być olej)
- sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente i przelać zimną wodą - odstawić do ostygnięcia. Łososia pociąć na niewielkie kawałki i dołożyć do zimnego makaronu. Wymieszać śmietanę z majonezem, oliwą i resztą przypraw do jednolitej konsystencji - gęstej śmietany (można dołożyć majonezu lub oleju). Wymieszać makaron z łososiem i sosem majonezowym. Smacznego
Potrzebne przybory:
garnek, durszlak, miseczka, półmisek, łyżeczka i łyżka, praska do czosnku
Jak podawać?
według uznania
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | iwa |