Składniki:
1 kg kapusty kiszonej,
1 garść suszonych grzybów,
1 kostka rosołowa,
0.5 kostki grzybowej,
1 liść laurowy,
2 szklanki wody,
sól i pieprz,
3 łyżki śmietany,
2 cebule.
Jak przyrządzić?
Kapustę zagotować. Następnie odcedzić i dać do garnka. 1 kostkę rosołową rozpuścić w 2 szklankach wody i dodać do kapusty. Grzyby pokroić i dodać do kapusty gotować na wolnym ogniu. W między czasie obrać 2 cebule pokroić je na drobne i podsmażyć na (maśle lub smalcu) do zrumienienia dodać 2 łyżki mąki do cebuli i podsmażyć chwilę. Cebulę z zasmażką dodać do kapusty i zamieszać. Następnie dodać 0.5 kostki grzybowej. Zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki śmietany całość zamieszać. Do smaku dodać liść laurowy, Vegetę, sól i pieprz
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Tomek007 |