Składniki:
0,5 kg kapusty kiszonej,
0,5 kg ziemniaków,
1 cebula,
20 dkg boczku wędzonego,
masło do smażenia,
pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, gotujemy osobno kapustę kiszoną, ugotowane ziemniaki tłuczemy, kapustę odcedzamy dobrze i siekamyna patelni, rozgrzewamy masło, kroimy i podsmażamy boczek i cebulkę i posiekaną kapustę ok 10 min.Teraz do potłuczonych ziemniaczków wkładamy zawartość naszej patelni, doprawiamy i gotowe.
Potrzebne przybory:
Garnek, deska, nóż, patelnia.
Jak podawać?
Z żeberkami lub kotletami mielonymi.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnie |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | kubusiek22 |