Ciap kapusta

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg kapusty kiszonej,
0,5 kg ziemniaków,
1 cebula,
20 dkg boczku wędzonego,
masło do smażenia,
pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, gotujemy osobno kapustę kiszoną, ugotowane ziemniaki tłuczemy, kapustę odcedzamy dobrze i siekamyna patelni, rozgrzewamy masło, kroimy i podsmażamy boczek i cebulkę i posiekaną kapustę ok 10 min.Teraz do potłuczonych ziemniaczków wkładamy zawartość naszej patelni, doprawiamy i gotowe.

Potrzebne przybory:

Garnek, deska, nóż, patelnia.

Jak podawać?

Z żeberkami lub kotletami mielonymi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednie
Przybliżony koszt8 zł
Autorkubusiek22

Ciap kapusta: Podobne przepisy

Ciap kapusta: wypróbuj również

Powiązane Tematy