Szpinak a la Marta - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

szpinak - najlepiej świeży,
śmietana 12% (do zup i sosów),
ser lazur błękitny,
czosnek,
masło,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Liście szpinaku dobrze opłukać, odciąć ogonki, jeśli są duże - pokroić. Na patelnię wrzucić łyżeczkę masła. Na to szpinak i czosnek pokrojony w kostkę, które dusimy chwilę, aż szpinak nie osiądzie. Dodajemy lazur pokrojony w kostki - ok. 1 łyżka czubata wystarczy. Jak lazur zacznie się rozpuszczać, dodajemy odrobinę śmietany. Mieszamy aż nie zgęstnieje. Na końcu, jeśli trzeba, dosolić. Po przełożeniu na talerz pieprzymy wg uznania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorMarti

Szpinak a la Marta: Podobne przepisy

Szpinak a la Marta: wypróbuj również

Powiązane Tematy