Składniki:
herbatniki np: (petitki),
krem karpatka 1 op.,
krakersy 1 op.,
mleko skondensowane słodzone 1 op. (może być już gotowe),
płatki migdałowe 1 op.,
śmietana kremówka 30% 1 op.,
wiórki kokosowe 1 op.
do kremu karpatka: mleko,masło.
do śmietany: 2 łyżki cukru.
Jak przyrządzić?
Herbatniki układamy na brytfance, na nich kładziemy wcześniej zrobiony i wystudzony krem karpatka (karpatkę robimy wedle przepisu na opakowaniu), układamy krakersy, wylewamy mleko skondensowane (karmel), następne są płatki migdałowe, śmietanę kremówkę ubijamy z 2 łyżkami cukru i kładziemy ja na płatkach migdałowych, na góre wysypujemy wiórki kokosowe. DO LODÓWKI :))
Potrzebne przybory:
Mikser.
Jak podawać?
Estetycznie.
Uwagi:
Gotowe mleko skondensowane słodzone kosztuje tyle samo co to które gotujemy w domu, więc warto zaoszczędzić czas :)) Jeżeli kupimy takie do gotowania to należy je gotować 2 godzinki i systematycznie uzupełniać wodę w innym przypadku efekty na suficie :))
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | :)) |
Autor | Monika |