Sojowe kotlety na ostro - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dkg soi,
3 ząbki czosnku,
1 jajko,
2 łyżki utartego żółtego sera,
10dkg cebuli,
1 łyżka oleju,
3 łyżki bułki tartej,
5 łyżek posiekanej zielonej pietruszki,
pieprz,
ostra sproszkowana papryka lub przyprawa chilli,
tłuszcz do smażenia.

Jak przyrządzić?

Soję przebrać, opłukać, zalać ostudzoną przegotowaną wodą, pozostawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie, w której była namoczona. Ostudzić. Dokładnie odcedzić i zemleć w maszynce. Cebulę, czosnek obrać, opłukać, posiekać oddzielnie. Cebulę lekko zrumienić. Do masy sojowej dodać jajko, czosnek, zrumienioną cebulę, utarty ser i posiekaną pietruszkę. Wymieszać dokładnie. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Formować owalne kotleciki, otoczyć je w bułce tartej. Smażyć na patelni. Podawać z dodatkiem sosów i surówek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Autorewappp

Sojowe kotlety na ostro: Podobne przepisy

Sojowe kotlety na ostro: wypróbuj również

Powiązane Tematy