Chrupiąca ciabatta - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

bułki ciabatta,
0,5 kg pieczarek,
filet z kurczaka,
kapusta pekińska,
ogórek zielony,
pomidor,
majonez,
śmietana-18%,
suszony koperek,
ząbek czosnku.

Jak przyrządzić?

Ciabattę układam tak, żeby wyszedł romb i kroję tak, jak kebaba czy hamburgera, żeby nie naruszyć spodu. Przyrządzam surówkę z kapusty pekińskiej, zielonego ogórka i pomidora. Wszystko mieszam z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy: 1 ząbek czosnku, 4 łyżki śmietany-18%, 5 łyżek majonezu, łyżeczka cukru, szczypta pieprzu, suszony koperek. Podsmażam pieczarki, doprawiam solą i pieprzem. Podsmażam filet z kurczaka na cebuli, dodaję soli, pieprzu i oregano do smaku. Na 5 minut wkładam do sandwicha. Wyjmuję gorącą za pomocą rękawiczki, do środka dodaję wcześniej przygotowaną surówkę, pieczarki i filet z kurczaka, polewam sosem czosnkowym.

Jak podawać?

Potrawę podawać na ciepło.

Uwagi:

Bułki są idealne na obiad, podwieczorek czy kolację.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje10
Kalorycznośćwysoka
AutorMichasia

Chrupiąca ciabatta: Podobne przepisy

Chrupiąca ciabatta: wypróbuj również

Powiązane Tematy