Składniki:
bułki ciabatta,
0,5 kg pieczarek,
filet z kurczaka,
kapusta pekińska,
ogórek zielony,
pomidor,
majonez,
śmietana-18%,
suszony koperek,
ząbek czosnku.
Jak przyrządzić?
Ciabattę układam tak, żeby wyszedł romb i kroję tak, jak kebaba czy hamburgera, żeby nie naruszyć spodu. Przyrządzam surówkę z kapusty pekińskiej, zielonego ogórka i pomidora. Wszystko mieszam z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy: 1 ząbek czosnku, 4 łyżki śmietany-18%, 5 łyżek majonezu, łyżeczka cukru, szczypta pieprzu, suszony koperek. Podsmażam pieczarki, doprawiam solą i pieprzem. Podsmażam filet z kurczaka na cebuli, dodaję soli, pieprzu i oregano do smaku. Na 5 minut wkładam do sandwicha. Wyjmuję gorącą za pomocą rękawiczki, do środka dodaję wcześniej przygotowaną surówkę, pieczarki i filet z kurczaka, polewam sosem czosnkowym.
Jak podawać?
Potrawę podawać na ciepło.
Uwagi:
Bułki są idealne na obiad, podwieczorek czy kolację.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Michasia |