Składniki:
1 duża makrela wędzona,
1 średnia cebula,
2 jaja ugotowane na twardo,
2 duże ogórki korniszony,
1 średnie jabłko,
połowa czerwonej papryki,
3 duże łyżki majonezu,
1 duża łyżka ketchupu,
sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Makrelę obrać ze skóry i dokładnie oczyścić ości.Następnie makrelę rozgnieść widelcem w półmisku.Do powstałej masy dodajemy: cebulę, jaja, ogórki, paprykę i obrane ze skórki jabłko (wszystko pokrojone w drobną kostkę), dodajemy również majonez i ketchup. To wszystko wymieszać dokładnie i doprawić solą i pieprzem.
Jak podawać?
Pasta doskonale smakuje z każdym rodzajem pieczywa.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | aneta |