Składniki:
1 opakowanie makaronu muszelki (małe), 2 cebule czerwone, 2 jabłka, 8 jajek na twardo, 2 puszki kukurydzy konserwowej, ser żółty starty na drobnych oczkach, majonez (ja używam tylko kieleckiego), ketchup (najlepiej kotlin łagodny), sól.
Jak przyrządzić?
Warstwy w kolejności: makaron gotujemy oczywiście i układamy jako pierwszy; majonez - najlepiej smarować łyżką czy nożem; cebula+jabłko - pokrojone w drobną kosteczkę; ketchup; jajka pokrojone w kostkę (lekko osolić); majonez; kukurydza; ketchup; ser żółty (gruba warstwa).
Uwagi:
Ja układam sałatkę w wysokim naczyniu żaroodpornym. Wychodzi jej naprawdę bardzo dużo.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Madzia |