Składniki:
śledzie kg, przyprawa curry, majonez 400g, łyżka śmietany, orzechy włoskie, puszka ananasów.
Jak przyrządzić?
Śledzie dokładnie wymoczyć, najlepsze są w oleju i kroimy w paski ok 2 cm wcześniej robimy sos, majonez Viniary jest wypróbowany i najlepszy do niego, dosypujemy przyprawę curry - najlepsza Kamisa i mieszamy aż nabierze kolorku lekko pomarańczowego, no powiedzmy ciemnej żółci, jeśli będzie za gęste, można dodać odrobinę śmietany, ja nie dodaje. Następnie dodajemy ananasy pokrojone w małą kosteczkę (bez zalewy :))oczywiście) oraz posiekane drobno orzechy włoskie to już rzecz gustu i smaku, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy śledzie najlepiej jak postoją w lodówce przez noc (choć u mnie w domu jeszcze nigdy się nie udało, by wytrzymały).
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | piotr |