Składniki:
2 piersi z kurczaka podwójne, czosnek, masło, pietruszka, 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej.
Jak przyrządzić?
Dzień wcześniej zrób masę - czyli masło , 2 - 3 ząbki czosnku i pietruszka, czosnek wyciśnij do masła, pietruszkę posiekaj na drobne kawałki, wszystko wymieszaj i włóż do lodówki, aby stwardniało, z masy powstaje masło czosnkowo - pietruszkowe. Pierś pokrój na 4 części, każdą natnij wzdłuż, włóż w nacięcie pokrojone wcześniej masełko czosnkowe, grubość kawałków masełka ok. 1 cm - 1,5, obtocz wszystko w jajku mące i bułce i usmaż na głębokim rozgrzanym tłuszczu!!!
Uwagi:
Roladki są wyśmienite, posól mięso przed faszerowaniem... Danie można podawać z ziemniakami frytkami, ryżem naprawdę dowolnie. Kiedy mięsko się rozkroi na talerzu wypływa z niego masełko czosnkowe, doskonałe naprawdę!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | MARTOLINII |