Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka,
2 szklanki makaronu (muszelki, świderki, rurki),
puszka kukurydzy,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 czerwona papryka,
1 duża cebula,
2 ząbki czosnku,
papryka ostra w proszku,
sól, pieprz do smaku,
oliwa do smażenia.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przykryć, żeby nie ostygł. Filet pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie na złoty kolor, przełożyć do miseczki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i smażyć na głębokiej patelni lub w woku na oliwie aż się zeszkli. Dodać zgniecione ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Smażyć 5 minut. Dodać kurczaka, makaron, kukurydzę i paprykę, wymieszać. Doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Smażyć, aż potrawa będzie gorąca.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | niezapamiętajka |