Składniki:
Puszka tuńczyka w sosie własnym, słoik suszonych pomidorów, 150ml kwaśnej śmietany 18%/konieczne!/, szklanka wody, dwie średnie cebule, sól, pieprz, kolendra, oregano, imbir w proszku, ostra papryka czerwona, kminek, olej do podsmażenia.
Jak przyrządzić?
Poddusić na oleju cebulę /żeby zmiękła/,dodać odsączone pomidory, chwilę podsmażyć, dodać wodę, dusić 2-3 minuty dodając w tym czasie przyprawy, "zahartować" śmietanę łyżką sosu i połączyć razem, chwilę pogotować na małym ogniu i ewentualnie jeszcze raz doprawić. Dobry dodatek do makaronu i ryżu - życzę udanego gotowania i smacznego!
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | rok2 |