Składniki:
4 uda kurczaka, 2 szt. mango, rodzynki, curry, biały pieprz, majonez KIELECKI (koniecznie!), 100 g. ryżu BASMATI.
Jak przyrządzić?
Upiec udka z kurczaka, następnie oddzielić mięso od kości i skóry. Ryz ugotować na sypko. Mango pokroić w kostkę. Rodzynki zalać wrzątkiem i odczekać 10 min. Następnie odcisnąć z nich wodę. Połączyć ze sobą wszystkie (zimne) składniki, dodać majonezu wg. uznania, to samo z curry i białym pieprzem. SMACZNEGO.
Uwagi:
Używajcie tylko i wyłącznie kieleckiego bo ma ostrzejszy smak, żaden inny majonez mi "nie leży".
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 38 zł |
Autor | marta |