Składniki:
4 jajka,
2-3 łyżki kakao,
6 łyżeczek dżemu/powideł,
1,5 szklanki cukru,
250 dkg masła lub margaryny,
5 szklanek mąki,
3 łyżeczki sody oczyszczonej (można też troszkę dodać proszku do pieczenia),
0,5 litra mleka.
Jak przyrządzić?
Do roztopionego i ostudzonego masła/margaryny dodać jajka i cukier i następnie razem zmiksować. Potem dodać kakao, mąkę, sodę, powidła, mleko, wszystko razem połączyć mikserem. Piec ok godz. w temp. 150 stopni. Po wystygnięciu polać polewą czekoladową. Smacznego :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ania |