Składniki:
350g gorzkiej czekolady,
1 puszka mleka skondensowanego(słodzonego),
2 łyżki masła,
pistacje(lub ulubione inne orzechy).
Jak przyrządzić?
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do niej 2 łyżki masła, w międzyczasie pistacje wsyp do woreczka i rozgnieć je. Czekoladę z masłem i mlekiem skondensowanym wymieszaj i dorzuć do niej pistacje. Czekoladę wylej na blachę(poczekaj chwilę aż wystygnie i włóż ją na 4godz. Do lodówki). Po 4 godz. wyjmij czekoladę i pokrój ją w kostkę, gotowe krówki wrzuć do specjalnego woreczka i zawiąż ozdobną wstążeczką, włóż do lodówki i czekaj na gości żeby im podarować krówki.
Potrzebne przybory:
Specjalne woreczki. Wstążka ozdobna
Uwagi:
Nie rozgniataj za drobno pistacji. Mleko skondensowane dolewaj stopniowo(mieszając). Nie wstawiaj gorącej czekolady do lodówki!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Jula |