Krówki pistacjowe (wersja świąteczna) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

350g gorzkiej czekolady,
1 puszka mleka skondensowanego(słodzonego),
2 łyżki masła,
pistacje(lub ulubione inne orzechy).

Jak przyrządzić?

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do niej 2 łyżki masła, w międzyczasie pistacje wsyp do woreczka i rozgnieć je. Czekoladę z masłem i mlekiem skondensowanym wymieszaj i dorzuć do niej pistacje. Czekoladę wylej na blachę(poczekaj chwilę aż wystygnie i włóż ją na 4godz. Do lodówki). Po 4 godz. wyjmij czekoladę i pokrój ją w kostkę, gotowe krówki wrzuć do specjalnego woreczka i zawiąż ozdobną wstążeczką, włóż do lodówki i czekaj na gości żeby im podarować krówki.

Potrzebne przybory:

Specjalne woreczki. Wstążka ozdobna

Uwagi:

Nie rozgniataj za drobno pistacji. Mleko skondensowane dolewaj stopniowo(mieszając). Nie wstawiaj gorącej czekolady do lodówki!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
AutorJula

Krówki pistacjowe (wersja świąteczna): Podobne przepisy

Krówki pistacjowe (wersja świąteczna): wypróbuj również

Powiązane Tematy