Składniki:
4 ogórki, 60 dag wołowiny w plastrach
pieprz, 1 łyżka musztardy, 8 plastrów wędzonego boczku, 1 łyżka mąki, 5 łyżek Ramy Culinesse, 1 kostka rosołu wołowego Knorr, 1 kieliszek białego wytrawnego wina, ½ szklanki soku pomarańczowego
starta skórka z 1 pomarańczy, sok z 1 cytryny
1 mini kostka Pieprz kolorowy Knorr, 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
Jak przyrządzić?
Pokrój ogórki w słupki. Rozbij plastry mięsa. Posól, popieprz, posmaruj musztardą, nałóż na nie słupki ogórków i plastry boczku. Zwiń, zepnij i oprósz mąką. Obsmaż na Ramie Culinesse. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1 szklance wrzątku, zalej bulionem roladki, duś 70 min. Zagotuj wino i sok, dodaj skórkę, sok z cytryny i mini kostkę pieprz kolorowy. Mąkę wymieszaj z wodą, wlej powoli do sosu, szybko mieszając, zagotuj. Podawaj roladki polane sosem. Doprawić do smaku.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Autor | falmon |