Składniki:
2 cebule, 500g mięsa mielonego, papryczka chili, mały koncentrat, czerwona fasola z puszki, mrożona fasolka szparagowa, 2 puszki pomidorów bez skórki lub 6-8 świeżych, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz, sól, chyli sypkie, papryka słodka, oliwa, trochę wody, cukier.
Jak przyrządzić?
Cebulę i chili (bez pestek) posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone przyprawić. Gdy mięso będzie już gotowe dodać pomidory, zalać wodą i dusić. Dodać odrobinę koncentratu. W tym czasie nastawić wodę i ugotować fasolkę szparagową (przyprawić szczyptą soli i cukru) tak aby była jeszcze odrobinę twardawa. Gdy część wody w mięsie odparuje wrzucić fasole czerwona i pozostały koncentrat, a po chwili fasolkę szparagową. Przyprawić według uznania.
Jak podawać?
Z ryżem lub bułką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Autor | maciej |