Chili concarne - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 cebule, 500g mięsa mielonego, papryczka chili, mały koncentrat, czerwona fasola z puszki, mrożona fasolka szparagowa, 2 puszki pomidorów bez skórki lub 6-8 świeżych, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz, sól, chyli sypkie, papryka słodka, oliwa, trochę wody, cukier.

Jak przyrządzić?

Cebulę i chili (bez pestek) posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone przyprawić. Gdy mięso będzie już gotowe dodać pomidory, zalać wodą i dusić. Dodać odrobinę koncentratu. W tym czasie nastawić wodę i ugotować fasolkę szparagową (przyprawić szczyptą soli i cukru) tak aby była jeszcze odrobinę twardawa. Gdy część wody w mięsie odparuje wrzucić fasole czerwona i pozostały koncentrat, a po chwili fasolkę szparagową. Przyprawić według uznania.

Jak podawać?

Z ryżem lub bułką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćprosty
Autormaciej

Chili concarne: Podobne przepisy

Powiązane Tematy