Pieczonka bałkańska - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Twarda kiełbasa, boczek wędzony, ziemniaki, jeden burak, jedna marchewka, cebula, czosnek, oliwa z oliwek, przyprawy: czerwona papryka słodka, pieprz, cząber, rozmaryn, sól, oregano.

Jak przyrządzić?

Wędliny kroimy w kostkę, warzywa w talarki. Wszystko razem polewamy oliwą, przyprawiamy i mieszamy ze sobą. Układamy na wysmarowanej oliwą podłużnej brytfance lub w naczyniu żaroodpornym. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 45 min.

Uwagi:

Można zamiast oliwy dodać roztopione masło.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autorjawor491

Pieczonka bałkańska: Podobne przepisy

Pieczonka bałkańska: wypróbuj również

Powiązane Tematy