Składniki:
Kości mięsne na wywar,masło, 4 łyżki kaszy manny, kilka różyczek kalafiora, marchewka, kawałek pora, koperek.
Jak przyrządzić?
Gotować zupę z pokrojoną w kosteczkę marchewką i kawałkiem pora. W osobnym garnku roztopić 3 łyżki masła i smażyć na nim 4 łyżki kaszy manny (może być więcej, w zależności od tego jak gęsta zupę chcemy mieć. Ja lubię rzadkie zupy. Krotko przed końcem wrzucić do wywaru różyczki kalafiora, wtedy się nie rozgotuje. Gdy kasza manna nabierze już lekko złotego koloru wlewamy ją do zupki. Doprawiamy do smaku i posypujemy koniecznie posiekanym koperkiem. To moja ulubiona zupa. Jest dość kaloryczna, ale naprawdę ją polecam.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 75 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Asia |