Składniki:
2/3 duże cebule, 2 marchewki, 1 pietruszka, 5 ziemniaków, 0,5 kg boczku surowego, pieprz, sól, Vegeta, majeranek.
Jak przyrządzić?
Do wrzątku wrzucamy cebulki i gotujemy do momentu aż będą prawie miękkie, następnie dorzucamy marchew i pietruszkę i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie wrzucamy ziemniaki (wszystkie warzywa w całości) i gotujemy aż zmiękną. W tym czasie podsmażamy pokrojony na dość małe kawałki boczek. Jak ziemniaki są miękkie dorzucamy do zupki boczuś i rozdrabniamy treść zupy tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawiamy solą, pieprzem, Vegetą i dużą ilością majeranku.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 75 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | mart29 |