Składniki:
6 kotletów schabowych, około 5 cebul, sól, pieprz i inne przyprawy jak kto lubi, oliwa.
Jak przyrządzić?
Kotlety schabowe solimy, pieprzymy,(ja dodaje jeszcze przyprawę do grilla i do schabowego) i jak kto woli inne przyprawy. Smażymy kotlety na oliwie a obu stron na to kładziemy na mięso i pod mięso około 5 cebul pokrojone na pół księżyce (tak żeby przykryły spod patelni i wierzch kotletów). Dodajemy do oliwy odrobinkę wody. Przykrywamy pokrywką i trzymamy tak, aż cebulka dostanie kolor. Ja osobiście mieszam cebulę i ta co jest pod mięsem daję na wierzch a z wierzchu pod spod ale nie trzeba. Do takiego danie już nie trzeba żadnej sałatki bo cebulka nią jest. Aha i mięsko będzie soczyste nie twarde i oczywiście pięknie będzie pachnieć. Polecam i smacznego.
Potrzebne przybory:
Nóż, patelnia i deska.
Jak podawać?
Z ziemniaczkami i tak jak wcześniej pisałam cebula zastępuje sałatkę, ale to już sprawa gustu.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | SVAN |