Składniki:
puszka tuńczyka,
2 jajka gotowane na twardo,
1 mała biała cebula,
seler naciowy (3-4 łodyżki),
majonez.
Jak przyrządzić?
Seler naciowy myjemy i odrywamy 2-3 łodygi (w zależności od wielkości), następnie kroimy w drobną kostkę. cebulę również kroimy w kosteczkę i dodajemy do selera. Odsączamy tuńczyka z oleju i wsypujemy do cebuli i selera, wszystko razem dokładnie mieszamy widelcem. Kiedy składniki są już dobrze wymieszane, dodajemy skrojone w kostkę jajka. Delikatnie mieszamy(żeby z jajek nie zrobiła się pasta jajeczna) przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez.
Potrzebne przybory:
Deseczka, nóż, widelec, miseczka :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | eM. |