Składniki:
4 plastry schabu,
pół czerwonej papryki,
4 plastry żółtego sera (najlepiej edamski),
4 plastry szynki (konserwowej),
sól,
jajko,
bułka tarta,
oregano, bazylia (jak ktoś lubi przyprawy).
Jak przyrządzić?
Kotlety schabowe rozbijamy bardzo mocno tak żeby wyszedł dość duży plasterek. Posypujemy solą i ziołami (wg uznania). Następnie na schab kładziemy plaster sera żółtego, na to plasterek szynki a na szynkę pasek czerwonej papryki. Kotlet składamy na pół tak by składnik znalazły się w środku, brzegi schabu zaciskamy palcami by się skleiły. Następnie obtaczamy kotlet w jajku i bułce tartej, na koniec posypujemy solą i smażymy z obu stron na patelni.
Jak podawać?
Najlepiej podawać z frytkami i surówką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | maggia7 |