Składniki:
Makaron (spaghetti lub penne),
300 g mięsa mielonego,
pomidory z puszki,
papryka,
cebula,
bazylia,
czosnek,
oliwa z oliwek,
łyżka śmietany 18% (do zup),
bazylia, oregano i inne do smaku jak kto lubi,
sól,
pieprz.
Jak przyrządzić?
Mięso podsmażamy. Cebulę i drobno posiekany czosnek podsmażyć na oliwie wlać dodać posiekane pomidory wraz z zalewą (sosem) doprowadzamy do zagotowaniadodajemy przyprawy i drobno posiekaną paprykę (ja lubię dużo) na małym ogniu gotujemy kilka minut dodajemy łyżkę śmietany mieszamy z mięsem i ugotowanym al`dente makaronem.
Jak podawać?
Listkiem bazylii i tartym serkiem:)
Uwagi:
Danie nie wykwintne ale bardzo smaczne nie znam poprawnej nazwy bo sama to wymyśliłam podczas braków w lodówce:)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Hania |