Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka,
30 dag pieczarek,
30 dag sera żółtego,
1 duża cebula.
Masa:
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
3 jajka,
sól, pieprz, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki kroimy w kostkę (mniej więcej cm x cm).Wszystkie surowe składniki mieszamy w misce. Następnie przygotowujemy masę, doprawiamy do smaku. Składników nie przyprawiamy już. Zalewamy wszystko tą masą i mieszamy.Powinno dokładnie wszystko zostać oblepione. Smażymy na rozgrzanej patelni, kładziemy łyżka i delikatnie przyklepujemy,żeby były podobne do placków.
Potrzebne przybory:
Patelnia, duża miska.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 25-30 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | andzia |