Składniki:
kość wieprzowa, kilka kartofli, marchew, pietruszka, 2 garści grochu, 2 ząbki czosnku, pęto kiełbasy, boczek, zupa w proszku grochowa, Vegeta, liść laurowy i ziele angielskie.
Jak przyrządzić?
Wlewamy do garnka wodę,i wrzucamy kość i 2 łyżki Vegety, liść i ziele. Gotujemy, a w tym czasie obieramy kartofelki, marchew w kostkę, pietruszka jak palec wskazujący na mniejsze paski kroimy. Wszystkie składniki dodajemy do garnka i groch też. W tym czasie kiełbaska w kostkę i razem z boczkiem do garnka. Gotujemy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszamy. Gdy kartofelki i groch będą miękkie dodajemy rozpuszczona zupę grochowa i wyciśnięty czosnek. Chwilkę jeszcze pogotować i gotowe.
Uwagi:
Można dodać majeranek.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | średni |
Autor | milli |