Składniki:
por cały, masło, kostka rosół królewski Winiary, pieprz, śmietana min 18%, ew. ser żółty starty.
Jak przyrządzić?
Pora kroimy w plasterki lub półplasterki i do gra na roztopione masełko (dużo!) smażymy/dusimy do miękkości. Kostka (dwie?) woda 1 do 1,5 litra śmietana tak, aby się nie zważyła, chwilę pogotować na talerzu, posypać serem i ok.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska, garnek, łyżka/łopatka.
Jak podawać?
Jak z serem to prosto z ognia (można grzanki z serem do tego).
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 - 6 |
Kaloryczność | tu różnie (masełko, śmietanka!) |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | gpk |