Afrykańska zupa Pepe

Przepis kulinarny

Składniki:

70 dag tłustej wołowiny, 10 dag cebuli, 20 dag pomidorów, 40 dag bakłażanów, 4 łyżki słodkiej papryki, 1/2 filiżanki oliwy, sól, 1 1/2 litra wody.

Jak przyrządzić?

Mięso pokroić w małą kostkę a cebulkę w talarki.W rondlu rozgrzać oliwę, dodać mięso i cebulę i dusić pod przykryciem 10 min. Następnie dodać pomidory pokrojone w ćwiartki, sól i wodę i gotować ok. 50 minut na wolnym ogniu (do miękkości). Przetrzeć wszystko przez sito i pogotować jeszcze chwilkę na wolnym ogniu.Podawać z ryżem na sypko.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania75 min.
Trudnośćprosty
Autoryasmen88

Afrykańska zupa Pepe: Podobne przepisy

Afrykańska zupa Pepe: wypróbuj również

Powiązane Tematy