Kogiel-Mogiel - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2-3 jajka, mleko w proszku, kakao, wiórki kokosowe (niekoniecznie) cukier.

Jak przyrządzić?

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier i całość ucieramy. Kiedy otrzymamy jednolitą masę dodajemy łyżeczkę mleka w proszku, połowę łyżeczki kakao i wiórki kokosowe (niekoniecznie). Całość ucieramy. Smacznego

Potrzebne przybory:

Mikser kubek (miska) łyżka.

Jak podawać?

w salaterkach do lodów.

Uwagi:

Im więcej żółtek tym więcej Koglu-moglu;D

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania7 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt5 zł
AutorPaweŁ

Kogiel-Mogiel: Podobne przepisy

Powiązane Tematy