Ananasowo-groszkowo-kukurydziana

Przepis kulinarny

Składniki:

4 plastry ananasa z puszki, puszka groszku, puszka kukurydzy, mała cebula, 2 łyżki majonezu, mały jogurt, sól pieprz.

Jak przyrządzić?

Do salaterki dać odsączony groszek z puszki, odsączoną kukurydzę, odsączone pokrojone w kostkę plastry ananasa i pokrojoną drobno cebulę. W garnuszku wymieszać majonez z jogurtem dodać soli i pieprzu. Sosem majonezowym zalać sałatkę i wymieszać.

Potrzebne przybory:

Otwieracz do puszek, salaterka, deska do krojenia, nóż.

Jak podawać?

Do wędliny, do serów, tylko do pieczywa z masłem.

Uwagi:

Wspaniale komponuje sie z wędliną np. frankfurterki, może być jedzona tylko z pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje5-6
Przybliżony koszt5 zł
Autorelka50

Ananasowo-groszkowo-kukurydziana: Podobne przepisy

Ananasowo-groszkowo-kukurydziana: wypróbuj również

Powiązane Tematy