Składniki:
4 plastry ananasa z puszki, puszka groszku, puszka kukurydzy, mała cebula, 2 łyżki majonezu, mały jogurt, sól pieprz.
Jak przyrządzić?
Do salaterki dać odsączony groszek z puszki, odsączoną kukurydzę, odsączone pokrojone w kostkę plastry ananasa i pokrojoną drobno cebulę. W garnuszku wymieszać majonez z jogurtem dodać soli i pieprzu. Sosem majonezowym zalać sałatkę i wymieszać.
Potrzebne przybory:
Otwieracz do puszek, salaterka, deska do krojenia, nóż.
Jak podawać?
Do wędliny, do serów, tylko do pieczywa z masłem.
Uwagi:
Wspaniale komponuje sie z wędliną np. frankfurterki, może być jedzona tylko z pieczywem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | elka50 |