Składniki:
3 zamrożone filety z pangi, sól, Vegeta, sos pikantny "Tao Tao", skórka od cytryny (cienka), natka pietruszki, Ziarenka Smaku.
Jak przyrządzić?
Wlewamy sos do miski, obieramy cytrynę z cienkiej warstwy skórki i siekamy razem z 10 listkami natki pietruszki. Posiekaną skórkę i natkę wsypujemy do miski z sosem i dodajemy szczyptę Ziarenek Smaku. Jeden filet z pangi kroimy na trzy i posypujemy solą i Vegetą z obu stron każdą część, i tak z pozostałymi filetami. Później kładziemy filety na blasze i wkładamy do piekarnika.
Potrzebne przybory:
Blacha, nóż, łyżeczka.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | pascal2 |