Albinosy

Przepis kulinarny

Składniki:

Porcja na 3 osoby. Pół kilo ziemniaków. Pół kilo wędzonego boczku, 3 cebule, liść laurowy, grzyby suszone, przyprawy sól, pieprz, Vegeta.

Jak przyrządzić?

Cebulę pokroić w kostkę razem z boczkiem, podsmażyć w głębokim garnku. Gdy podsmażymy boczek z cebulą wrzucamy obrane i pokrojone w talarki ziemniaki, które zalewamy zimną wodą i dodajemy przyprawy. Wody wlać tyle, żeby ziemniaki były zakryte, dusić pod przykryciem aż ziemniaki bedą miękkie i z wody powstanie sos :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorpan kucharz

Albinosy: Podobne przepisy

Albinosy: wypróbuj również

Powiązane Tematy