Składniki:
2 serki kremowe, 4 średnie sole, 2 papryki, 1 puszka fasolki białej, 2 cebule, 2 marchewki.
Do ozdoby: ćwiartka cytryny.
Jak przyrządzić?
Serek kremowy lekko podgrzać w małym garnku lub na patelni (ok. 1 minuty) i przelać do miski. Upieczoną solę z warzywami (solę piec ok 30 min. wraz z papryką, fasolą, cebulą pokrojoną w paski, marchewką pokrojoną w cienkie paski - wszystko zawinięte w folię aluminiową i ułożone w naczyniu żaroodpornym) ułożyć na półmisku i w misce obok postawiać serek kremowy do polania. Całość lekko posypać białym pieprzem. Całość udekorować ćwiartką cytryny, która może również posłużyć do skropienia potrawy.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Autor | Arla |