Pieczona fasola z serkiem kremowym

Przepis kulinarny

Składniki:

2 serki kremowe, 4 średnie sole, 2 papryki, 1 puszka fasolki białej, 2 cebule, 2 marchewki.

Do ozdoby: ćwiartka cytryny.

Jak przyrządzić?

Serek kremowy lekko podgrzać w małym garnku lub na patelni (ok. 1 minuty) i przelać do miski. Upieczoną solę z warzywami (solę piec ok 30 min. wraz z papryką, fasolą, cebulą pokrojoną w paski, marchewką pokrojoną w cienkie paski - wszystko zawinięte w folię aluminiową i ułożone w naczyniu żaroodpornym) ułożyć na półmisku i w misce obok postawiać serek kremowy do polania. Całość lekko posypać białym pieprzem. Całość udekorować ćwiartką cytryny, która może również posłużyć do skropienia potrawy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
AutorArla

Pieczona fasola z serkiem kremowym: Podobne przepisy

Pieczona fasola z serkiem kremowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy